De gezondheid van de masseur – therapeut

Welkom op mijn site. Mijn naam is Christine Sijssens en ik heb het geluk voor mij zelf te mogen werken en daarbij ook nog anderen te kunnen helpen.

Een goede masseur zal zijn eigen gezondheid voortdurend onderhouden. Hij dient zijn eigen energiesysteem op peil te brengen en te houden. Dit verhoogt zijn vermogen tot effectief behandelen. Gestreefd wordt naar een heldere geest in een gezond lichaam.

In China wordt naast lichamelijke oefeningen (als Tai-Chi, Qi-Gong en Do-in) wordt speciaal aandacht besteed aan voedingsleer, omdat een gezonde voeding veel invloed heeft op het energetische systeem.

Om als masseur / therapeut een goede behandeling te kunnen geven, zal ik als eerste ook goed voor mij zelf moeten zorgen. Ik onderhoud mijn lichaam door de nodige Do-in oefeningen en het nuttigen van vitale voeding. Ik heb onder andere een opleiding natuur- westers- TCM voeding en Do-IN opleiding afgerond. Ook heb ik een uitgebreide kennis van de Orthomoleculaire geneeskunde.

Ten behoeve van de Shiatsu heb ik een 3 jarige opleiding Shiatsu Therapeut afgerond. Daarnaast heb ik mijn kennis aangevuld met diverse bijscholingen:

Shiatsu – Massage basisopleiding
Shiatsu Therapie
Shiatsu in zitpositie
Japanse behandeltechnieken 1 en 2: Japanse acupunctuur – Cupping – Moxa
Hara: het ontwikkelen van een krachtig centrum
Polsdiagnostiek
Tao Yin: grondslag van de psoas-spier
Hoofdpijn en TCM
Rugpijn en TCM
Menstruatieklachten 1
Menstruatieklachten 2
Behandeling t.b.v. onvruchtbaarheid (Kiiko Matsumoto)
Basis Vakopleiding Traditionele Chinese Geneeswijze
Voedingsleer Traditionele Chinese Geneeswijze
Voedingsleer TCM (Daverick Leggett)
Vakdiploma Drogist
Vitamine B12 – tekort
Therapeutische vorming en communicatie
Westerse Medische Basis Kennis
DO-IN opleiding
Bamboemassage